Nedělní snídaně si v létě užívám. Připravuji si bohatou směs lahodných pokrmů a jím je venku v zahradě. Mám ráda kombinace zajímavých chutí a barev, například meruňky plněné rybízem lahodí oku i chuti. Dopřávám si domácí ovocné džusy, tentokrát jsem nakrájela zelený meloun galia, nasypala jej do nádoby, doplnila vodou a rozmixovala. Vznikl z toho moc dobrý džus. Kávu jsem postupem času vyměnila za Meltu, kupuji si porcovanou v nálevových sáčcích, vypadá jako čaj a snadno se připravuje. Do hrnečku vložím čekankový květ, protože se mi to líbí, a více mi chutná. Kávu už piji jen velmi zřídka, spíš na návštěvě nebo v kavárně, kde ji opravdu umějí udělat. Ráno se bez ní obejdu.
Miluji křupavých chleba a topinky udělané na sucho v grilu, potřu je česnekem, namažu tvarohem, posypu pažitkou a navrch dám kousek hermelínu a rybíz. Pro někoho by to byla možná dost divoká kombinace, ale mně to chutná. Ráda snídám slané i sladké jídlo, jediné co po ránu nemůžu jíst, jsou ryby. Když jsme byli ve Skandinávii, měli jsme ryby a saláty z nich každé ráno. S údivem jsem hleděla na místní obyvatele, s jakou chutí se ládovali rybami ve sladkokyselých nálevech a k tomu přikusovali toust s marmeládou. To bylo i na mě moc :-). Ale k obědu nebo k večeři už si je dám s chutí a ráda.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorie |