Miluju letní snídaně v louce, občas přikusuji nějaké byliny, utrhnu malinu, na drobečky se těší broučci. Snídaně mám různé, někdy kousek chleba se sýrem a zeleninou, k tomu ovocný koktejl a kávu, jindy si vařím ovesnou nebo pohankovou kaši, miluju jogurty s ovocem nebo s bylinkami. Jeden čas jsem v létě pila ledovou kávu, ale postupem času jsem se propracovala k mnohem lepší lahůdce, a sice ke kořeněné u kávě. Podělím se s vámi o recept a uvidíte, že si tuto kávu oblíbíte jak v zimě, tak i v létě. Čerstvě umletou kávu nasypu do kastrůlku, přidám celou skořici, badyán, hřebíček, kardamon a bio sušenou pomerančovou kůru. Zaliji vařící vodou a ještě nechám jednou nebo dvakrát přejít varem. Poté nechám louhovat nejméně deset minut. Pak vše přecedím přes jemné sítko, lehce osladím medem a v létě přidám kostku nebo dvě ledu. Můžete přidat i kapku smetany nebo mléka, já mám raději bez. Je to velká dobrota, ingredience jsou podobné jako na svařené víno. Tak ať vám chutná.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorie |